Mon premier jour à l’ecole

Dat lees je goed, mijn allereerste dag op mijn nieuwe school 🙂 .
Mijn wekker ging vanmorgen om 8 uur af en natuurlijk moest ik 1 keer snoozen. Maar zeer moeilijk om uit bed te komen, was het niet. Ik geef het toe, ik had zenuwen. Mezelf een ontbijtje geforceerd en hop naar school, met de auto. Want na heel mijn bus verhaal van gisteren, zag ik het niet echt zitten om dat te proberen op mijn eerste schooldag.

Zo raar om aan te komen op school en echt niemand kennen. ‘Zouden ze kunnen zien dat ik niet van hier ben?’ ‘Waarschijnlijk wel’ ‘Ohnee ze gaan allemaal zien naar mij’ ‘Hoor ik die leerlingen Nederlands praten?’ ‘Moet ik iets zeggen?’

Al een geluk duurde die vragen maar 10 min. want ik had het lokaal voor de Erasmussers gevonden en daar zaten we dan allemaal. Allemaal met waarschijnlijk dezelfde spanning als ik. Duidelijk dat er al leerlingen elkaar kenden maar ook zieltjes zoals ik die maar random een plaatsje pakten.

Het ijs werd snel gebroken door de leerkrachten die zorgde dat we elkaar voor te stelden en daarna kwam alle nodige informatie over de school, lessenroosters enz…

Veel Frans zal er in ieder geval niet gesproken worden onder de Erasmussers want meer als de helft spreekt Nederlands. En daarmee bedoel ik Hollands. haha. Buiten 1 Belgisch meisje, jeej! De taal dat de andere buitenlandse studenten verkiezen is Engels aangezien hun Frans nog niet goed genoeg is. Sommigen kunnen zelfs nog geen Frans,wel veel bewondering voor hen dat zij hier durven komen wonen!

Daarom lijkt het mij ook slimmer dat ik mij ga inschrijven om de Franse lessen te volgen en niet de ‘International’ lessen in het Engels. Volgens de leerkracht kan ik het wel aan om alles in het Frans te volgen en examen af te leggen in het Frans. CHALLENGE ACCEPTED!

Deze week wordt heel mijn lessenrooster ineen gepuzzeld, 1 ding weet ik al zeker: Lessen beginnen hier om 8 uur ’s morgens en eindigen om 5 uur. Dat wordt wel weer even wennen want de laatste keer dat ik zo’n rooster had, was in de lagere school denk ik 😮 . Al een geluk deze week nog een uitzondering omdat het inleiding Frans is. Dus morgen pas les om 1 uur, feest!

Na de introductie zijn we in de namiddag Annecy gaan bezoeken, te voet naar daar gewandeld, dat was een mooie (maar vooral lange) wandeling! Niet veel nieuw gezien want ik heb het hier zelf al grondig genoeg ontdekt.

Dus ik lekker blij dat ik thuis eindelijk teenslippers kon aandoen en een kleedje, relax even ontspannen. Maar niet lang want deze keer wou ik wel op tijd bij de winkel zijn. Inkopen doen voor het avond eten, op het menu stond: Tortillas, en ze waren heerlijk mmm. De afwas iets minder…

Nu ben ik vrij moe, vermoeiende eerste dag. Dus snel bedje in met Pretty Little Liars.

x

à demain

PS. Ik heb een before & after gemaakt van mijn studio. Wat een beetje inrichting kan doen 🙂 .

????????????????????? ?????????????????????

En ik wil ook wel delen hoe mijn uitzicht eruit ziet wanneer de zon onder gaat. Prachtig!!

uitzicht

Eén gedachte over “Mon premier jour à l’ecole”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s