September is bijna voorbij

Goed nieuws, het is al tien dagen geleden sinds mijn laatste post omdat ik het gewoon zo druk heb gehad! Minder goed nieuws voor jullie want jullie hebben natuurlijk vol ongeduld gewacht op een nieuw berichtje.

Hier is het dan 😀

Ok, even terug graven in mijn geheugen zodat ik alles kan vertellen wat jullie gemist hebben. Ook al zeg ik dat ik het heel druk heb gehad, ik heb het druk gehad met net naar school te gaan, YES.

Vorige week moest ik maandag voormiddag naar de les Engels om te laten zien dat mijn taalniveau een heel klein beetje hoger ligt dan de Franse populatie en daarna was ik vrij!
(Het is echt heel grappig hoe ze er in slagen Engelse woorden zodanig te vervormen naar iets Frans. Elynn en ik hebben echt 4 keer moeten vragen een half uur zitten zoeken naar de actrice die vermeld werd in de les waarvan we haar naam niet verstonden. Bleek het gewoon Cameron Diaz te zijn haha)

Dus Yentl is lekker naar het meer gegaan met de fiets. Wat betekent dat ze dus 30 minuten heeft rondgedwaald want ik fiets altijd verkeerd.

Woensdag had ik mijn eerste les Web marketing and communication, het blijft een lesdag van 8 uur tot 5. Maar het is de meest verdraagzame les tot nu toe. Zeer praktisch gericht en geen examen, je moet alles maken in de les en daarop wordt je gequoteerd. Yentl likes that, 8 uur achter een laptop zitten en wat social media opdrachtjes uitvoeren. (of als je dus klaar bent, je blog even updaten zoals nu) Wel even bewijzen dat ik echt wel oplet in de klas :

POSTER IPAC FB                           About IPAC

’s Avonds was het Elynn haar verjaardagdinertje met heel de Erasmus groep in een Italiaans restaurant, dat we daarna gezellig hebben afgesloten in een Irish Pub.

IMG_2584

Lekker uitgeslapen want ik had geen les meer voor de rest van de week. Donderdag weer gespendeerd aan de nodige administratieve taken en opkuis (die afwas haat ik nu al, eugh). Vrijdag ben ik begonnen, met oh jawel, leren.Want deze maandag had ik mijn eerste examen. Geen idee hoe het examen zou zijn, wou ik het toch goed leren en niet zoals je in België al eens durft te doen (half zen botte). Dus ik heb mij braaf bezig gehouden met te leren en als pauze had ik natuurlijk niet zoveel zin om een hele blog te schrijven. Zondag wel even heimwee gehad want het was een toppertje van een zondag op de club thuis en ik zat achter mijn boeken te studeren voor een examen, pijnlijk! Dat verzeker ik u haha.

Maandag was het dan zo ver, na een kleine insomnia van de zenuwen, mijn eerste examen op Erasmus. En gemakkelijk was het niet nee. Dus geen flauw idee hoe mijn punten gaan zijn en de leerkrachten weten ook niet wanneer we die krijgen (zal iets Frans zijn zeker) wachten is de boodschap.

Als ontspanning en om toch wat beweging te hebben zijn Elynn en ik na school gaan fietsen. 18 kilometer en natuurlijk berg op maar ook soms bergaf, lang leven de bergen. Op de terugweg stond ik weer versteld van hoe mooi Annecy eigenlijk is, het blijft me verrassen. Ik zou echt uren naar dat water kunnen staren…

lake sunset

Gisteren was het een feestje van IPAC in Le Bowl en ook al had ik vandaag les om 8 uur ’s morgens. Ik moest en wou gaan want sinds ik hier ben, ben ik nog niet langer dan 10 minuten binnen geweest in een discotheek. Ik dacht Erasmus ging bestaan uit alleen maar feesten, tegendeel bewezen haha. Dus dit was de kans om de schade in te halen.

party le bowl ipac

17_IMG_6789

Het geweldigste? Het begon om 21:30 en stopte gewoon om 2:00! Dus je lag gewoon nog op tijd in bed ook nog! Hadden ze maar zo’n avonden in België, geen overbodige nachtbrakerij haha 😀 (plantje dat ik ben)

Zie zo, perfect getimed. De les is binnen 15 minuten gedaan en ik heb jullie volledig geüpdatet over de afgelopen dagen.
Hopelijk tot iets sneller volgende keer.

x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s