Familie op bezoek

Het is weer lang geleden sinds ik een berichtje heb gepost. Dus ik heb veel in te halen!
Voor dat mama, papa en papoe op bezoek kwamen, ben ik met de meisjes nog in de stad iets gaan drinken en we hebben ons laten verleiden om nog een heerlijke wafel naar binnen te werken 🙂 !
Ja het moet hier een beetje voelen zoals vakantie.

 IMG_3051 IMG_3048

En hij was het waard, en dan was het aftellen tot dat mijn oudjes kwamen!!!
Studeren zit er ook tussen Eerst maandag beginnen met een nieuw vak. Aangezien deze school een heel rare indeling heeft, komt het soms niet uit dat ik elke week les heb. Dus stelde ze voor om deze week een master op te nemen (helemaal niet moeilijker, beweerde ze, dus Yentl dacht “Why Not“)
O M G. Wat een rot vak! En wat een hoeveelheid! Goei mopke!! Om te beginnen blijkt het geen multiple choice examen te zijn maar een open vraag examen, hoe ga ik dat ooit leren ? Een cursus is 59 paginas, maar de leerkracht raad ons aan om de Powerpoint te leren. Ok cva, nee niet dus! De Powerpoint bevat 323 slides… GRRRR!! Dus dat wordt heel hard blokken, jeej!

Maar zorgen voor later want het is dinsdag ondertussen en dat betekent dat de oudjes aankomen vandaag!
En hojawel onderweg naar de vlieghaven wordt ik geflitst aan de douane, maar geloof mij ik reed helemaal niet te snel. Dus afwachten of ze in de brievenbus aankomt in België.

Eindelijk zijn de oudjes aangekomen en nu kon mijn job als tourguide beginnen 😉 Maar dat vind ik zelf ook leuk want het blijft hier een prachtige stad.

 IMG_3278 

Familie bezoek           Toerist spelen

Met de plaatselijke koe           Toerist spelen

Jammer genoeg zijn die 4 dagen voorbij gevlogen.. Want shoppen en heel veel op restaurant gaan, het leven kan slechter als Erasmus student ;)! Dus onze laatste uurtjes op zaterdag zeer leuk gespendeerd. We zijn gaan eten op de toerboot van annecy ‘Libellul’ . compagnie-sur-le-lac-2

En zondag moest ik al terug naar de realiteit en beginnen leren 😦
Deze week heb ik overleefd of toch bijna. Want woensdag gingen Elynn en ik samen leren.  En was ik op het geweldige idee gekomen om met de fiets te gaan Knipselmaar zij woont in Annecy-Le-Vieux (letterlijk aan de andere kant van waar ik woon.) Maar ik was hoogmoedig dus ik ging ervoor. De heenweg was aangenaam. Lekker fris (9°) want dinsdag is hier de eerste sneeuw gevallen, ok niet in Annecy zelf maar op de bergen die je rond Annecy ziet. Dus met een dikke sjaal en warme jas, ik op mijn fiets naar Elynn. Maar dat betekent dat je dus ’s avonds ook terug naar huis moet met de fiets en bangescheet Yentl die geen gevoel voor oriëntatie heeft, heeft schrik in het donker. Niet logisch over nagedacht! Ik begon moedig aan mijn tocht naar huis met mijn google maps mapje in de hand, tot ik op een autosnelweg beland(Rijmen en dichten, zonder mijn g* op te lichten) Helemaal verkeerd gereden en dus elke onbekende die ik tegenkwam ontwijken ben ik uiteindelijk na 40 minuten thuis geraakt. beste work-out ooit moet ik zeggen. Nog nooit zo snel en hard gefietst en ik herinner u : Ik woon in de bergen dus ja ook bergop!

IMG_3342

En dan zijn we eindelijk donderdag (gisteren dus) en dat was echt een leuke dag/ avond 🙂 Nu we 2 maand op school zitten beginnen de Frans leerlingen ons eindelijk te betrekken in hun buitenschoolse-leven. En we waren uitgenodigd om mee met hen na school iets te gaan drinken dan eten en dan samen uit te gaan! YESS FRENCH FRIENDS!!! 😀 Ik moet er echt voor zorgen dat er meer zo’n naschoolse activiteiten gebeuren want dat helpt echt voor mijn Frans. Want je begint echt te denken in het Frans, als ik na die avond moest overschakelen naar het Engels om iets tegen de Erasmussers te zeggen, dat ging niet ik redeneerde nog steeds in het Frans 🙂 Me Happy 😀
IMG_3379-1

IMG_3381-1    IMG_3382-1

En nu is mijn pauze voorbij en moet ik verder leren want ik wil morgen gaan Skiën in Les Deux Alpes !!!

x

De reden waarom we de Fransen ook beter en beter leren kennen is omdat we vaak groepswerken moeten maken in de les. En dan worden de Erasmussers opgedeeld in Franse groepjes dus dan moet je wel sociaal zijn. Toevallig deze week moesten we een filmpje maken over een hoofdstuk van de cursus (niet echt interessant dus heb het wat versneld) maar dan kan je zien dat ik dus echt wel mijn best doe om actief mee te werken 😉 haha !! bewijsmateriaal voor mama en papa 😀 !! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s