Bijna naar huis !

Er is weer een week voorbij en dat betekend dat ik bijna op vakantie vertrek.. naar huis! Maak dat mee, op vakantie naar mijn eigen thuisBelgië :D!

IK KIJK ER ZO NAAR UIT !!!

Maar toch eerst even meedelen met jullie hoe mijn week er deze keer uitzag.

IMG_3529Vorige maandag zijn Elynn en ik eindelijk de uitdaging aangegaan om hier naar de cinema te gaan. Waarom een uitdaging? Omdat alle films hier in het Frans zijn en geen ondertiteling. (Ja echt ALLE films!) Dus we hebben er voor gekozen om dan ook een film te zien die origineel in het Frans is, zodat we niet naar van die rare stemmen moesten luisteren die normaal overheen de film gesproken worden 🙂 En het ging goed. Zeer leuke film, alles mopjes verstaan en mee gelachen. Kon ook niet anders want het was van de makers van “The Intouchables” en dat vond ik ook een geniale film.

Dinsdag geen les maar helaas er niet echt van kunnen profiteren want Yentl was terug ziek. Dus lekker heel de dag in bedje gelegen en geslapen. Niet dat dat zo erg is natuurlijk, heel de dag in bed liggen.

Woensdag uitgeslapen en toch een halve dag naar school geweest. Die week hadden weer een Master ‘Management du Projet’, al een geluk lag dat onderwerp mij wel wat meer dan die andere rottige Master.

Donderdag heel chille les gehad omdat alle leerstof die werd getoond voor mij al bekend was. Dus eigenlijk gewoon herhalen en vragen aan de leerkracht hoe de termen in het Frans heette want ja ze kunnen geen Engels haha. Goed gezind dat ik was, zag ik het helemaal zitten om Halloween te vieren. Dus ik schmink gaan kopen want vrijdag zouden we met een deel van de Erasmussers op Halloween-diner gaan in Le Bowl en daar was dan ook een Halloween feest. En iedereen die mij kent weet natuurlijk dat ik mij niet kon inhouden en ik moest mijn outfit al eens checken. Aangezien ik op het geweldige idée was gekomen om te gaan lopen (in hoop om al die microben er wat uit te lopen) was ik toch vuil dus kon ik mij evengoed al eens schminken en het er in de douche afdoen. OMG, geen strak plan… heb echt 2 uur onder de douche staan schrobben en heel mijn douche zag gewoon zwart! Dat beloofd voor vrijdag want had het nog niet eens super serieus gedaan, vrijdag dus nog meer zwarte schmink!IMG_3570           IMG_3593

Maar over wat was ik in godsnaam aan et stressen… 1
voor 1 zeiden ze allemaal af en veranderden het hele Halloween feest in een “kom gewoon naar mij kot, ik heb tequila” en nee geen Halloween-tequila. Dus ik was lichtjes teleurgesteld (lees: heel boos). Dan zit je op Erasmus moet dat een kei leuke tijd zijn, denk je Oh gezellig met zen alle belachelijk doen, nope, no, Halloween for me. Voor niets glow in de dark schmink gekocht 😦 !

IMG_3608Zaterdag kwamen ze dan op het idee om wel ineens allemaal te gaan eten (pizza) en ook al was ik nog steeds ‘teleurgesteld’ wou ik niet mijn zaterdag avond zielig op kot besteden. En maar goed ook want die avond is leuk geëindigd 😀 Yentl is voor de aller eerste keer een Casino binnen gestapt (wie gelooft dat) ?  Jaja 4 euro verlies gemaakt maar wel een leuke avond hahahahaha !

IMG_3641Deze zondag zat ik alweer achter mijn
boeken, helaas! Ja elke maandag examen het is eens iets anders. Al een geluk leek deze leerstof 10x zo gemakkelijk na die Master.

(Can’t wait om deze zondag een lekkere kriek te drinken langs het veld, hello Belgium!!)

Oh en ik ben zondag wel even wat cultuur gaan opsnuiven in Annecy. Elke eerste zondag van de maand mag je overal gratis binnen en nu ik hier een vaste inwoner ben, mag ik natuurlijk niet naar huis gaan zonder dat ik ook de culturele dingen heb bezocht. Dus plicht volbracht : dit ben ik op ‘Le Chateau’ haha 🙂 Zondag gratis toerist-dag

Zondag gratis toerist-dag

Gisteren weer de motivatie gevonden om te gaan lopen na een vrij bewogen dag. Want eerst examen dan echt hele saaie les ‘Création d’evenement’, klinkt leuk maar de leerkracht geeft het echt op de verschrikkelijkste manier ooit en het is een cursus van 80(!!) pagina’s. Echt typisch dat ik die uit mijn hoofd kan gaan blokken volgende week zondag.  En dan ’s middags mijn punten gekregen van mijn Master examen (een 6/20) en zegt de verantwoordelijke doodleuk ‘Geen probleem dat haal je toch wel omhoog’ – UIM NEE! Jij zei dat die easy ging zijn die Master en nu ben ik gebuisd voor een rot vak, los dit op, Grrr (Ach zorgen voor later!!!)

Dan onderweg naar huis werd ik tegen gehouden door de politie omdat ik (ja ik weet het foei foei, maar heel deze maandag moest ik even kwijt) aan het bellen was achter het stuur… Al een geluk zagen die agenten dat ik een dom blond Erasmus studentje was en hebben ze mij met een waarschuwing laten gaan (typisch dat ik dat ook hier moet meemaken, in het Frans) Dus ja ik had nood aan een frustratieloopje haha 🙂
Processed with Moldiv      Processed with Moldiv

Nu is het dinsdag en ik kan niet wachten tot donderdag.

Ziezo een hele boterham. En ik verwittig jullie nu al dat er even geen post gaat komen want donderdag ben ik op vakantie voor 10 dagen hihi 😀 😀 😀

Toedels x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s