Mijn laatste 3 weken

Nog 3 keer slapen en ik vertrek eindelijk naar huis! Oh ja ja ik ben enorm hard aan het aftellen. zou het liefste heel de dag slapen dat de dagen voorbij vliegen. Maar helaas ben ik al heel de week elke dag naar school moeten gaan. Hoezo? Ja dat is een deel van mijn super leuk verhaal (voel het sarcasme).

Cooking: it's a challengeO K, but first things first! Mijn weekje thuis was super leuk. Heb er echt van genoten dus wel wat balen dat ik zaterdag terug naar huis vertrok en dus ook al meteen in mijn cursus moest duiken om te leren voor mijn examen van maandag. Maar wel super lekker gekookt voor mezelf. Ja ik begin het te leren.

Maandag 17/11 : Examen Creation d’evenement. Was het raarste examen tot nu toe. Maar no worries, ik heb een 11.3/20 dus daar zijn we vanaf!

Heel de week franse les ‘Force de Vente”. Waarvan ik braaf 1 dag heb gemist. Dus een lekker lang weekend dat op donderdag begon! En met zaterdag SKIËN 😀 !!! Prachtig weer in Val Thorens dus echt een super leuke dag!
’s Morgens met de bus van de universiteit vertrokken, want zij organiseerde de uitstap – 32€ voor bus heen/terug & skipas – Daarvoor konden we niet thuis blijven zitten. En helaas crasht mijn Moviemaker heel de tijd dus nog geen aftermovie 😦 !

Val Thorens       Ski-trip Val Thorens

Val Thorens

Maar helaas was dit het einde van mijn leuke tijd op school want vanaf hier loopt alles in het honderd…

Maandag 24/11 : Examen Master ‘Management du Projet’. Je kan het vergelijken met een examen economie. 20 pagina’s van de cursus was theorie en 50 uitleg over oefeningen en voorbeeld oefeningen. Dus de leerkracht had gezegd : “Je moet geen theorie kennen want het wordt een case study, dus zorg dat je de praktijk goed onder de knie hebt en dan ben je er door”.

Dus Yentl goed geleerd en ik ging het echt goed doen, want ik had dit vak al in België gehad en 1=1 blijft 2 of het nu in het Frans of het Nederlands is. Maar krijg ik dat examen maandag, is de eerste vraag een definitie, tweede vraag ook, derde vraag ook. Dit kon niet waar zijn?? Oh jawel geen enkele oefening te bespeuren op het examen. En het enige wat de leerkracht als antwoord had was : “Probeer het gewoon, komt wel goed!” IK HAD EEN KLEINE MENTALE INZINKING. Maar nu zijn we alweer een dikke week verder en je m’en fous  (Ja das Frans voor HetKanMeGeenKl*Schelen). Want dit is al de 2de keer dat ze mij zeggen dat het wel goed komt. Maar ik wil het zwart op wit zien voor ik ze geloof. En ik blijf de zielige Erasmus student die niets te zeggen heeft, dus ik kan niets anders doen dan wachten en we zien wel….

Al een geluk heel deze week geen les. Dus kon me lekker bezig houden met ontspannen en niets doen. Dus Yentl is kerstinkopen gaan doen en donderdag (27/11) was het GIRLSNIGHT 😀 !

IMG_3983  IMG_3982  IMG_3981  IMG_3970

 

Super gezellig en goed gelachen. Jammer genoeg veel te laat deze meisjes leren kennen. Zij zitten namelijk in de Engelse les en niet mee in de Franse dus ik zag ze eigenlijk nooit. Maar al een geluk deze laatste 2 weken om met hen te spenderen 🙂 En ook al beloofd om hen allemaal ooit eens te bezoeken. Praag & Sint-Petersburg here i come 😉

En door die leuke Girlsnight, werd ik ook ineens uitgenodigd voor een nieuwe party avond in Annemasse bij 1 van de Franse meisjes.

IMG_4033 Processed with Moldiv

 

Vlakbij haar thuis (10min van Genève) ligt de 3de grootste club van Europa 🙂 En ik had deze al gezien toen ik mama eens naar de vlieghaven heb gebracht 😀 Dus zeer blij dat ik er toch geraakt ben.
Super toevallig trad die avond de Franse Justin Bieber op. Wel 10 keer zo lelijk maar leuke liedjes die ik herkende omdat ik ze al 3 mand hier op de radio hoor! Dus heb ik uit volle borst mee staan gillen met alle andere meisjes.

Heel heel heel leuke avond. En dan met zeer kleine oogjes zondag geleerd voor mijn voorlaatste examen.

Maandag 1/12 : Examen Force de Vente.

Na mijn examen naar mijn laatste week les, in het Engels ‘Business Legal Framework’. Ik kom aan in de les, blijkt dat die verzet is naar dinsdag. Ok leuk dat ik op de hoogte ben maar het kan erger 😀 Yentl naar huis en rustig dutje gedaan.

Dinsdag dan onze eerste les, komt de leerkracht niet opdagen. Dus krijgen we een uitgeprinte opdracht waarop staat dat we een presentatie moeten maken over de leerstof (dit noem ik bezigheidsterapie omdat de leerkracht er niet is) maar staat er als deadline 12/12!!! PANIEK? Waarom een presentatie tegen dan ? Op het examenrooster staat dat het examen maandag is 8/12 en daarom dat ik ook vertrek maandag?
Ha geen probleem (zoals altijd, niets kan hier kwaad, alles komt goed… Ho wat ben ik dat zinnetje beu) zegt de leerkracht, jij krijgt gewoon de punten van je groepje. Dus ik vraag of het examen gewoon doorgaat op maandag?

Nee dat gaat waarschijnlijk door op 19/12! WHAAAAT????

Dus ik leg uit dat dat niet gaat. Want Yentl gaat op ski-vakantie :D!!
En het antwoord was, 3 keer raden, …

No worries, it will be fine just wait.

En dat was voor mij de laatste druppel, ik zit nu in de fase :
Je m’en fous x 10000 ! 

Vandaag weer naar school gegaan, voor een halve dag les want de leerkracht is eindelijk op school geraakt maar moest in de namiddag terug weg. Dus dat leuk examen, die presentatie en we hebben er nog een case study bijgekregen. Mag ik allemaal afleggen in België omdat de leerkracht een halve dag les is komen geven! Ja vind ik niet kunnen. Maar opnieuw, wie ben ik, ik ben de zielige Erasmus student die niets te zeggen heeft en gewoon moet knikken.

Dus ik tel braaf de dagen af tot mama hier zondag aankomt om  naar huis te vertrekken

EN

ik

zie

wel,

 

alles

komt

goed !

(normaal toch als ik hen mag geloven)

 

PS. heb om mezelf op te vrolijken al 2 keer sushi besteld en mijn kamer kerst-proef gemaakt 🙂 CHRISTMAS 😀 Can’t wait!!!
IMG_4116

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s